Blog

Purtam oja semipermanenta cand suntem gravide?

Se spune ca nail tehnicienii sunt printre primii care afla vestea cea mare. Imediat ce femeile afla ca sunt gravide, apare urmatoarea intrebare:  Ce e safe si ce nu e safe pentru ele? Purtam oja semipermanenta cand suntem gravide? Asa ajung si la capitolul manichiura, iar tehnicienii sunt printre primii care afla vestea, caci e musai sa linisteasca clienta de pe scaun si sa-i explice ce ii face sau nu rau bebelusului care creste in burtica.

Lucruri stau foarte simplu, mai ales daca il cităm si pe marele chimist si inventator Doug Schoon, care spune clar ca oja semipermanenta nu afecteaza in niciun fel viitoarea mamica si nici fatul sau.

Chiar daca trece printr-un proces anevoios, patul unghial este sigilat inca de la prima polimerizare nepermitand anumitor substante sa il patrunda. Chiar si daca patul unghial nu ar fi sigilat, atata timp cat tehnicianul foloseste produse de calitate, tot nu va exista nicio problema.

Va reamintim ca saloanele precum este si studioul nostru, care lucreaza cu produse de calitate, extrem de bune, nu pun in pericol in niciun fel sanatate clientei. Produsele sunt de cele mai multe ori rezultate a mii de teste de laborator, studii si cercetari, chimisti care stau in spate si care urmaresc procesul de a aproape si care, abia dupa zeci de rezultate bune, atesta un produs, pentru a fi oferit pietii. Un proces de creare pe care nu toate companiile si-l permit, de aici si produsele foarte ieftine si de proasta de calitate.

E posibil ca, daca tehnicianul foloseste produse netestate, de calitate indoielnica, atunci sa nu mai putem garanta afirmatia ca oja semipermanenta nu afecteaza unghia in general (nu numai unghia unei femei gravide).

Ceea ce este important de punctat, ar fi nevoia catre o igiena foarte buna a ustensilelor folosite de tehnician. Poate ar fi bine ca viitoarea mama sa insistente sa aiba setul ei personal de ustensile pe care sa le foloseasca exclusiv pentru ea. Inclusiv pila. Asa indepartam orice posibilitate de a lua vreo infectie, ciuperca sau alte astfel de neplaceri.

Ce mai este adevarat, in perioada sarcinii corpul este mai sensibil, inclusiv unghiile, asa ca e posibil sa aveti reactii diferite la produse. Ar fi bine inainte sa le folositi sa le testati pe zone foarte mici. Inclusiv uleiul pentru cuticula. Se spune ca necunoscute sunt caile „gravideniei” 🙂

Purtam oja semipermanenta cand suntem gravide?

In concluzie, va rugam dragi viitoare mame, sa nu renuntati la a va face mici placeri, mai ales cand acestea CHIAR NU VA AFECTEAZA, si sa continuati sa iubiti manichiura perfecta si oja semipermanenta.

Pe curand!

Echipa Nailix

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *